Survival
Verzorging

U wilt natuurlijk dat uw kinderen in goede handen is bij een organisatie die jeugdkampen organiseert. Een jeugdkamp moet een onvergetelijke vakantie zijn met een duidelijke structuur, heldere regels en een veilige omgeving. Persoonlijke aandacht en begeleiding waarbij gekeken wordt naar het individu.

 

Een organisatie van jeugdkampen kan zich onderscheiden door, naast het organiseren van activiteiten, ook extra aandacht te geven aan de verzorging van de kinderen.
U verwacht immers dat uw kind er net zo gezond en verzorgd uitziet als bij aanvang van het jeugdkamp.

 

Vooral bij de jongste deelnemers aan een jeugdkamp moet er goed op de verzorging worden gelet. Denk hierbij aan het helpen met aankleden, tanden poetsen en douchen. Vraag bij een organisatie na of zij ook aandacht besteden aan het controleren van teken tijdens het jeugdkamp. Met name in de zomermaanden bij activiteiten in het bos heb je hiermee te maken.

 

Mocht een kind gebruik maken van medicatie dan is het belangrijk dat de begeleiders van het jeugdkamp hiervan op de hoogte zijn. De begeleiders zullen er op toe moeten zien dat medicijnen op tijd worden ingenomen en de nodige aandacht hieraan geven.

 

Verder mag je van een professionele organisatie van jeugdkampen verwachten dat ze ook om weten te gaan met “problemen” als heimwee, pesten en gedragsproblemen.

Dit soort zaken vraagt om een pedagogische benadering. Begeleiders met een pedagogische achtergrond zijn dan ook gewenst gedurende een jeugdkamp.

 

Meer info:
- Survivalkampen
- Jeugdvakanties
- Zomerkampen
- Vakantiekampen
- Ponykampen
- Kinderkampen